Een seizoenstafel is een plek in huis of in de klas waar de seizoenen en alle jaarfeesten gedurende het jaar gevolgd kunnen worden. De seizoenstafel kan een hoekje, een tafel, vensterbank of een kast zijn die je inricht met de kleuren van het seizoen en bijpassende materialen uit de natuur. Met een seizoenstafel haal je wat zich buiten afspeelt naar binnen. Op deze manier beleven kinderen het ritme van het jaar en de wisseling van de seizoenen.

Om een seizoenstafel in te richten kun je gebruik maken van natuurlijke materialen zoals hout en stof/vilt en wol. Laat kinderen meehelpen om de seizoenstafel in te richten. Denk hierbij aan takjes, bladeren, schelpen, kastanjes, enz. die de seizoenstafel  tot een mooi geheel maken. Een basis van de seizoenstafel maak je eenvoudig door gekleurde doeken te draperen  passend bij het seizoen, een leuke stronk, een grote tak in een vaas, stenen of een bijpassend kaartje.

Wolkewietje Speelgoed maakt in het eigen atelier verschillende figuren en dieren van wol, vilt en hout. Deze figuren zoals sinterklaas, pieten, kerstmuizen, etc. kunnen een plekje krijgen op de seizoenstafel. Natuurlijk is een silhouetlampje onmisbaar op de seizoenstafel. Voor ieder seizoen is er een passend silhouet te vinden in ons assortiment. Zo maak je een seizoenstafel compleet.

© 2021 Wolkewietje Speelgoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel